Jogclub in actie: 20km van Brussel (2018)

De laatste zondag van mei betekent traditioneel de 20 km van Brussel en nadat de Jogclub een jaar volledig afwezig was tekenden dit jaar 4 dappere lopers present : Evy, Tine, Hendrik en Guy. Zoals zo vaak het geval was dit jaar (marathon Rotterdam, Antwerp 10 Miles en de 10 van Herentals) was het ook nu weer warm, heet zelfs. Vooraf werd dan ook in de pers uitgebreid gewaarschuwd voor de hitte en werd opgeroepen om het rustig aan te doen en om vooral veel te drinken. Terwijl zaterdag en maandag zeer warm en zonnig waren viel het zondag gelukkig nog mee : de zon werd gesluierd door de nodige bewolking waaruit zelfs af en toe wat gedruppel viel. 

Onze lopers hebben echter prima gelopen : Tine finishte ruim binnen 1.50 u, Hendrik en Guy net niet binnen de 2 uur en voor Evy was het meteen haar vuurdoop in Brussel : zij finishte net na 2.30 u - een knappe prestatie van allen ook gezien het zeer geaccidenteerde parcours met veel niveauverschillen.   
Na het omkleden in het luchtvaart museum (het blijft een zeer rare plaats om je om te kleden) en wat pootjebaden in een Brusselse fontein (zie foto) werd er koers gezet naar de frietchinees in Herentals voor een lekker frit. Al bij al weer een zeer geslaagde dag - hopelijk volgende jaar opnieuw met een grotere groep !

Guy

Evy, Tine, Hendrik and Guy aan de start