Jogclub in actie: De 10 van Herentals (2018)

Op zondag 6 mei 2018 was het een home-run voor een delegatie van de Jogclub : "de 10 van Herentals", ten voordele van het Olivia Fund. Hild, Miek, Sophie, Pieter, Tine, Christel C., Christel V. en Hervé stonden aan de start. Die laatste was verslaggever van dienst.
Het was bij aanvang een beetje een domper dat viermaal hetzelfde rondje afgelegd werd, en dat de mooie bossen van de Kempische Heuvelrug links gelaten werden. En vooral de hitte werd gevreesd : op het asfalt werd zelfs de 30°C benaderd. Nog voor het onze beurt was zagen we de 5-km lopers binnenkomen, uitgedroogd en doordrenkt van het zweet.

Op het startvak slaagde ik er nog in om mijn voet om te slaan op de rand van het betonnen fietspad, en ik vreesde even om niet te kunnen starten. Gelukkig ging de pijn snel over. Maar hoe ging mijn tempo zijn, na enkele jaren zonder wedstrijd, en met de Ter Heyde-loop van gisteren nog in de benen ?

Na een stuk Olympiadelaan (heet!) werd afgeslagen richting Roest, en verder naar de Netebrug, waarna de kring via het pad langs de Kleine Nete gesloten werd. Te weinig schaduw, en de wind was amper te voelen tussen de bomen door. Een eerste maal aan de aankomst, vlug een glas water meegrijpen, en weg voor de tweede ronde. Annie, Evi en Hans werden gespot als supporters langs de weg (tof!). Al gauw zakte het tempo wat weg, niet enkel bij mij maar bij iedereen zo leek het. Na de tweede ronde, wel, dan zaten we al halfweg, niet ? Nog even volhouden.. Ik nam voldoende tijd om een dubbele portie water binnen te spelen.

Net voor het ingaan van de vierde ronde begon ik de staart van de wedstrijd in te halen. Om iets later de winnaar achter me te horen aankomen, ik werd dus net niet zelf gedubbeld ;-)  Ja, mijn scherpste tijden dateren alweer van enkele jaren geleden...

Daar waar ik in ronde twee en drie veelal solo of met twee liep, werd het in de vierde ronde druk rond me, en moest ik tussen de deelnemers zigzaggen die een ronde achterzaten. Nog een laatste inspanning op het paadje langs de Nete, en daar was de finish in zicht. Oef.

Kort na mij kwam Tine over de meet. Super gelopen, Tine, met de twee uur van gisteren in de benen! Ze had ook nog voldoende adem over om de Jogclub te promoten in de micro van de omroeper. Mooie publiciteit voor de club!

Daarna volgden Christel V, Pieter, Hild, Christel C. en Miek over de eindmeet, allen uitgedroogd maar voldaan. Bedankt aan de supporters (Guy was er ondertussen ook bij) om ons te ondersteunen !

Tot volgend jaar !

Alle resultaten vind je hier.

Aan de start

Hervé solo

Tine aan de aankomst

Christel C. aan de aankomst

Tine maakt publiciteit voor de Jogclub aan de micro !

Iedereen aangekomen ? Tijd voor een 'finish-foto'

Een welverdiend drankje achteraf

Aan de start..