Jogclub in actie: Plogging tijdens World Cleanup Day 2018

World Cleanup Day: de wereld een stukje properder dankzij Jogclub Herentals.


Twintig leden en sympathisanten van de Jogclub Herentals verzamelden zaterdagmorgen 15 september aan de Wijngaard voor hun 'plogging'-actie. Dit is hun bijdrage aan de World Cleanup Day die wereldwijd tienduizenden vrijwilligers op de been bracht voor een propere wereldbol.

Initiatiefnemer Hervé Rahier van de Jogclub: "Opnieuw verscheen een mooie delegatie van de Jogclub op het appel voor deze opruimactie. We hadden deze keer zelfs een speurhond mee, het kon niet mislopen. In vier ploegen hebben we de bossen doorgekamd met onze grijpstokken en vuilniszakken. Terwijl de kleine bospaadjes er clean bij lagen, was de toestand erg op de asfaltwegen. Vooral op de weg rond jeugdcentrum De Brink was het ronduit schandalig."

Na anderhalf uur bedroeg de buit 22 volle afvalzakken en nog wat spullen die niet in een zak passen, zoals een grote jerrycan. "Langs de spoorweg vonden we zelfs een grote rieten hondenmand. Die hebben we tot aan onze verzamelplaats moeten dragen.", vertelt Christel Van Rompaey die aan de actie deelnam.

Voorlopig liggen onze geliefde bossen er terug propertjes bij. Maar er wordt gevreesd dat enkelingen hier geen oog voor hebben, en zullen doorgaan met hun asociaal gedrag. "Zwerfvuil moet vermeden worden in plaats van opgeruimd!", besluit Hervé.

De Jogclub heeft hiermee alvast opnieuw bewezen een groep vrienden te zijn met het hart op de juiste plaats. Meer info over de Jogclub op www.jogclubherentals.be.
World Cleanup Day had gisteren plaats in 160 landen. Naast het opruimen van vele tonnen afval, was het objectief om het publiek te sensibiliseren rond zwerfvuil, en de problematiek wereldwijd aan te kaarten.

Kijk ook naar de rest van onze actie-foto's HIER