Jogclub in actie: Plogging tijdens World Cleanup Day 2019

35 zakken afval, dat is de oogst die de vrijwilligers van Jogclub Herentals bijeen hebben geraapt tijdens hun 'plogging' actie.

Onder andere op het Helikopterpleintje staan sedert zaterdag een aantal witte vuilniszakken opgestapeld. Het resultaat van de schoonmaakactie van Jogclub Herentals, in het kader van World Cleanup Day 2019.
Meer dan twintig leden en sympathisanten van de Jogclub schoven zaterdag hun wekelijkse jogging opzij om zich in te zetten voor dit initiatief. 

"Dit jaar hadden we het stadscentrum gekozen als plog-gebied." zegt initiatiefnemer Hervé Rahier van de Jogclub: "Onze 23 vrijwilligers hadden op een dik uur al 24 zakken bijeen. Dat er zoveel afval in onze bermen rondslingert is schokkend. Bepaalde plekken mogen gerust 'dirt-spots' genoemd worden." Dat de actie door de inwoners werd geapprecieerd, was te merken aan de vele steunbetuigingen. In totaal werden die week niet minder dan 35 zakken gevuld door de Jogclub.

De Jogclub heeft hiermee alvast opnieuw bewezen een groep vrienden te zijn met het hart op de juiste plaats. Meer info over de Jogclub op www.jogclubherentals.be.

Wereldwijd bracht World Cleanup Day vorige zaterdag tienduizenden vrijwilligers op de been voor een propere wereldbol. Naast het opruimen van vele tonnen afval, was het objectief om het publiek te sensibiliseren rond zwerfvuil, en de problematiek wereldwijd aan te kaarten.

Dit zijn wat actiefoto's :