Jogclub in actie: promo-clip De Warmste Week (augustus '19)

Opnames promo-clip De Warmste Week

Jogclub Herentals heeft ook een sociale dimensie. Getuige onze deelnames aan KOTK evenementen, de Warmathons, en onze eigen ploggings. En soms brengt dat meer op dan je zou verwachten.

Zo viel vorige week een vraag binnen bij onze secretaris om deel te nemen aan een promo-clip voor de Warmste Week 2019. Onze clubnaam was tijdens de vorige Warmathon immers in het oog gesprongen, en het productie-huis had de weg naar ons gevonden. We mochten een groepje leden naar een echte opname-studio sturen !

Zogezegd zogedaan natuurlijk, de vrijwilligers werden snel gevonden, en enkele dagen nadien trokken we net na zonsopgang naar de AED studio's in Lint.
We, dat zijn Anneleen, Miek, Judith, Hild, Hervé, Sabine, Katleen, en Evy die het geheel coördineerde.


bij aankomst aan de AED-studio

Zo'n opname-dag (want de opnames van enkele korte clips ging daadwerkelijk duren tot in de namiddag) bestaat vooral uit wachten. Wachten, en socializen natuurlijk, want we waren daar niet alleen. De groep 'lopers' waar we toe behoorden werd gevraagd om nog 'even' te wachten tot de vorige clip ingeblikt was. Dit waren de clini-clowns die nog vroeger uit hun bed moesten dan wij. Een bonte gezelschap was me dat, met echte, professionele clini-clowns. Ambiance verzekerd.

Ook Team Mega-Ferre was goed vertegenwoordigd, een vzw dat loopt voor een goed doel : de droom van sterretje Ferre verder zetten (look it up at www.teammegaferrelooptvoor.be en www.withlovebyferre.com). Dat is pas een goed doel !

De catering zag er bij aankomst veelbelovend uit: thuis ontbijten bleek niet nodig te zijn geweest. Maar dat bleek het dan te zijn voor de ganse dag, en eenmaal de koffiekoeken op waren stilden we onze honger met suikerwafeltjes en een appel.. Neen, dat mocht wat verzorgder als je zag met welke budgetten daar werd gewerkt.
Ons club-kleur ging de groep lopers teveel overheersen, daarom mochten er slechts drie hun Jogclub t-shirts aanhouden. Gelukkig hadden we nog andere outfits mee. (En dat het uiteindelijk vier werden, had toch niemand door.)


wachten !


nog wachten !


nog steeds wachten  #photobombing #clini-clowns

Na een uur mochten we dan richting opname-studio, een reusachtige zwartgeschilderde hal met een monster van een camera-kraan in het midden. Verder waren er decors ingericht (niet voor ons), en stonden allerlei lampen en schermen opgesteld voor het juiste lichtinval. Net echt. Of neen, echt echt. Indrukwekkend allemaal. We hebben zelf weinig eigen beeldmateriaal daarbinnen (we werden niet geacht onze gsm mee te nemen), op een paar 'gestolen' foto's tussen twee shots na met het toestel van Judith.
Van de opnames zelf verklap ik nog eventjes niets, behalve dat we tot in het oneindige dezelfde clip van 5 seconden moesten herhalen. Pijnlijke knieën, kuiten, vingers, ja zelfs zweten terwijl we geen meter liepen. Alles voor de Jogclub, hé !

Maar alweer indrukwekkend uit hoeveel mensen zo'n crew bestaat, en de hele procedure voordat een shot opgenomen wordt (je weet wel, regisseuse roept "geluid loopt", "camera loopt", "actie!" maar er zijn er een hoop kreten meer). Met de regisseuse die de opname dan met aantal assistenten beoordeelt, de instructies doorgeeft aan een ander meisje dat ons dan moet aansturen.. En een ploeg voor de beelden, de belichting, het geluid, en nog wat andere zaken. Ik schat dertig man ! Het mocht wat kosten, dus.

Toen alle varianten van onze 'scène' ingeblikt waren, werd het camera-monster weggeduwd, en werd plaats gemaakt voor de fotograaf. Euh.. ploeg fotografen, ze verdrongen zich met tien (!) voor de monitor om elke getrokken test-foto te evalueren en de groep bij te schaven. Als we centen hadden gekregen per getrokken foto... Eindelijk waren we ervan af, behalve een klein groepje dat de slagzin nog voor een micro mocht herhalen. Geloof het of niet, er was al twijfel over de exacte formulering van de zin we net daarvoor dertig keer hadden opgezegd. Lol ! Hervé was erbij, benieuwd of zijn stem nog te herkennen zal zijn in het resultaat..

Bon, dat was het eerste deel. Het was ondertussen elf uur, en tegen de middag stond er nog een tweede clip op het programma, met alle groepen samen. Maar eerst wat kiekjes maken !
Beetje jammer dat er, zoals al gezegd, geen lunch was voorzien. En we hadden een rondleiding doorheen de verschillende studio's ook niet afgeslagen, maar elke medewerker was drukdruk bezig... Gelukkig konden we van het zonnetje genieten buiten, en van de rare figuren in de gang.


schoon volk op een rij !


Evy in haar favoriet grijs  :-)


We hebben zelfs een Oscar gewonnen ! (maar kregen die niet in de auto)


Vreemd volk, daar in Lint

De groep figuranten van clini-clowns en lopers, was ondertussen aangevuld met bruiden, muzikanten, kinderen,.. Hup, met zijn allen in de gigantische studio. Nog meer werk dus om die bende op zijn plaats te krijgen en synchroon te laten bewegen op commando. En waarschijnlijk iets moeilijker om ons achteraf te herkennen in de massa, hoewel we goed vooraan stonden, en iedereen terug in het groen was. En misschien komen de rode nagels van Katleen wel heel prominent in beeld?

"Geluid loopt, camera loopt, actie!"   maal elvendertig keer, dat moet op den duur wel een top-resultaat geven, niet ?

Toen ook deze video- en fotosessie achter de rug was, was het twee uur voorbij, en tijd om huiswaarts te keren. Wat stijfjes, en professionele figuranten willen we niet worden, maar het was toch een unieke belevenis. En in gezelschap van andere Jogclubbers is alles altijd leuker.
Afspraak binnen enkele weken voor het resultaat. We zijn zelf hééél benieuwd !


Einde van een TOP-dagje...

(verslag van Hervé)