Jogclub in actie: Retie Trail (2019)

Net zoals vorig jaar toog een flinke afvaardiging van onze Herentals Jogclub naar de Retie (lees Ray-e) Trail. Vorig jaar vielen een aantal lopers naast de mand toen ze niet tijdig inschreven en het maximale inschrijvingen behaald werd. Dit jaar had de organisatie een aantal lessen getrokken en ze hadden wijselijk besloten om de 16k en de 31k apart te laten vertrekken. Minder drukte onderweg maar ook de gelegenheid om het aantal deelnemers op te trekken – geen uitverkochte toestanden maw en geen teleurgestelde Herentalse joggers.

Om 10 uur werd het startschot gegeven van de 31k trailloop – meteen de langste afstand. Waar vorig jaar enkel Evi, Christine en Guy zich aan deze afstand waagden (of konden wagen), hadden we deze keer maar liefst 10 lopers aan de start : Evy, Els VDB, Christel C, Judith, Annelies, Ann, Christine, Eddy, Benny en Guy (zie de groepsfoto). Dit zijn niet toevallig diegenen die volgend jaar de marathon van Rotterdam willen lopen.

de deelnemers aan de 31k trail run


Start van de  31k trail run

Trainer Eddy had ervoor geopteerd om er een LSD-loop van te maken – En neen, je wordt er maar beperkt “high” van :-), want LSD staat voor Long Slow Distance : een trage duurloop aan een lage hartslag. Omdat de trail uiteindelijk een echte wedstrijd was met tijdsmeting), moest toch iemand de eer hoog houden. Dit werd Benny die er een pittige duurloop van maakte. Met resultaat : hij eindigde 92ste van de 157 deelnemers net buiten de 3 uur. Naar verluidt had hij echter een knappe en snelle pacer uit Herentals !

Benny met persoonlijke pacer

Nogmaals Benny

De andere lopers kweten zich ondertussen prima van hun taak en hielden zich perfect aan de opgelegde maximale snelheid van 8.5 km/uur.  De groep bleef mooi bij elkaar en er werd ondertussen (zoals steeds) heel wat afgelachen en straffe verhalen verteld – gelukkig (of spijtig) genoeg zijn sommige zaken niet altijd voor publicatie vatbaar : “what happens in the Jogclub stays in the Jogclub" :-). Ten slotte werd het begrip “fartlek” uitgelegd en toegepast door onderweg een aantal tempoversnellingen in te bouwen (het woord komt uit het Zweeds en betekent letterlijk 'vaartspel').

Op een 5 km van het einde kregen we dan toch een kleine afscheiding van de grote groep : Ann “demareerde” (zonder het zelf te beseffen) – liep onderweg een kilometertje verkeerd en haakte terug aan bij de anderen die ze achter gelaten had – respect !  Evy en Eddy lieten zien dan ze in bloedvorm zaten en finishten samen, hierna Judith, Els en Guy en verder nog Christine, Annelies en Christel.

Guy, Els en Judith aan de aankomst

Ann haalde ook vlot de finish

En ook Christel haalde zonder brokken de eindmeet


Ook onze 16 km lopers lieten zich niet onbetuigd – ook hier een mooie delegatie bestaande uit Johan, Els, Christel, Hild en Griet.  In tegenstelling tot de 31k lopers werden van hen onderweg wel mooie actiefoto’s genomen. Was het nu omdat ze knapper waren, of had de fotograaf van de 31k te weinig geduld om helemaal tot op het einde te wachten ?  :-)

Getuige volgende foto’s:

Onze deelnemers aan de 16k : Hild, Christel, Els, Johan en Griet

Prachtige foto van Griet in volle actie

Is dat 'runners high' bij Johan en Els ?

Alles ok met Griet !


Achteraf werd nog nagekaart met lekkere koffiekoeken (dank je wel Evy) en heerlijke tomatensoep van de organisatie.

Conclusie :  een heel geslaagde dag !

  • Het weer viel al bij al nog mee – de verwachtte regen was al gevallen voor de start
  • Prima organisatie – weinig op aan te merken : 2 bevoorradingen waren goed voorzien met allerlei lekkers ; heel mooi en afwisselend parcours en de douches (slechts 4) waren leeg en nog warm toen de delegatie van de 31k terugkeerde.
  • De 31k lopers hebben de eerste grote test goed doorstaan – voor enkelen (oa Els en Christel) was dit meteen een vuurdoop – deze werd met brio doorstaan wat het beste doet verhopen voor het vervolg van “de road to Rotterdam”.

 

Dit verslag is van Guy.
De meeste foto's zijn copyright Filip Smets of Danny Hermans (en worden hier gelinkt vanuit hun Facebook pagina's)