Start-To-Run finale en Kerstloop (2019)

Woensdag 18 december 2019 : wat een gezellige avond op onze Herentalse atletiekpiste !


Omstreeks 18u45 verzamelden de Start To Runners van dit seizoen aan het kleedhokje en stonden begeleiders Suzy en Danny hen al op te wachten. Danny viel deze keer in voor Luc, de vaste S2R-begeleider van ACH. Dit jaar organiseerden we de Start-To-Run sessie immers voor het eerst samen met de recreanten van de Atletiekclub Herentals. Meteen was dit een groot succes en voor maar liefst 27 sportievelingen brak vandaag een grote dag aan. Na 12 weken opbouwen en volhouden, legden ze hun testloop af van 5km. Ze gingen in groep van start en liepen al gauw ieder op hun eigen tempo hun rondjes. Sommigen best met een pittig tempo, je zou heus niet merken dat het beginnende lopers waren. Anderen deden het iets langzamer, maar dat is voor onze Jogclub van geen enkel belang. Zo lang we maar bewegen is immers één van onze motto’s!

Ondertussen stroomden onze eigen leden toe op de piste. En het is bijna kerst, tijd voor de traditionele kerstloop, en dus haalden we onze tenue’s uit de kast van bellen, glitters, slingers, sommigen zelfs met verlichting erbij. Onze piste werd omgetoverd tot een echt eindejaarsgebeuren. De rode kerstmutsen vervoegden zich tussen de Start To Runners, om deze moedige lopers te vergezellen en aan te moedigen in hun proef. Het bewijs dat joggers solidair zijn onder elkaar, velen onder hen zijn trouwens zo begonnen.

Na 12,5 toeren was het zover. De eerste Start To Runners liepen vlotjes over de finsh en al de rest volgde. Iedereen die begon aan de test, slaagde met glans en behaalde zijn of haar diploma, met een welverdiend applaus van trainers, begeleiders, leden en supporters.

Nadien werd iedereen aanwezig op en rond de piste uitgenodigd onder de tribune voor onze kersthappening. Een soepje dat smaakte, en als afsluiter een lekkere jenever en een zakje chips. Bleven de flessen water nu echt dicht vandaag ?
Het was een gezellige bende die nog wat bleef napraten over koetjes en kalfjes of over hun gepresteerde loopresultaten van het afgelopen jaar.

Kortom, een geslaagde 5 km test met een mooie afsluiter. Op naar een nieuw sportief jaar !

Met dank aan onze fotografen Gertie, Guy, Benny en Hervé voor de sfeerfoto's, en aan Evy voor de tekst.

Toen was de test achter de rug: niets dan trotse gezichten !
Noor en Danny van ACH hielden nauwkeurig de rondes bij