Jogclub in actie: StormLOOPt

StormLOOPt Urban Run (11 mei '19)
Hier volgt een kort verslag van een event dat voor de Jogclub een echte thuismatch was..

De start van StormLOOPt was aan het Schaliken en de eindmeet een paar meters verder aan de Lakenhalle. Gelukkig niet in één rechte lijn, en liep het parcours dwars door de stad Herentals en langs en zelfs doorheen een aantal markante plaatsen : de Lakenhalle, de 'Voddenfabriek', het boothuis, het 'Hugo Voeten' art center, de serres van 'de Broedersschool', de Voorzienigheid. Plaatsen die deel uitmaken van de exposities rond STORMloop. Het zonnetje scheen, en een koele wind zorgde voor de juiste afkoeling. TOP!

Het event was dan wel recreatief bedoeld, toch konden enkelen het niet laten om er in volle vaart vandoor te lopen. Een tijdje konden Benny en Hervé het eerste drietal volgen, maar na enkele kilometers moesten ze toch lossen. Benny had dan ook al een uur gelopen die ochtend, en Hervé is nog herstellend. Excuses, excuses :-)

Jammer dat we enkel langs het pakhuis van Hugo Voeten mochten, ik dacht dat we binnen konden. Dan de Voddenfabriek door, langs het station, en .. plots liep Hervé alleen. Hij bleek een markering aan de volkstuintjes gemist te hebben, en mocht op zijn stappen terugkeren. Nochtans was de organisatie best goed hoor, met veel afpijlingen en vrijwilligers onderweg. Maar achteraf zal blijken dat er nog wel meer alternatieve parcours gelopen werden.. Ook Benny liep vanaf dan alleen, maar hij had wel geen omwegen nodig om de Lakenhalle na 7km te bereiken.. Proficiat !

176 trappen hebben we uiteindelijk niet voor de voeten gekregen, maar zo erg vonden we dat niet :-).
In de Lakenhalle stond een glaasje ons te wachten, en iets later was de hele delegatie binnen. Dan was er nog tijd om wat te keuvelen in de mooie lentezon. En de meesten van ons mochten hun Nike-zak in ontvangst nemen.

StormLOOPt Urban Run was het loopevent van Kunstenfestival STORMloop in Herentals. Meer info over op https://www.stormloop2019.be/homepage/

Dit zijn enkele van de foto's :